
Agrest w czekoladzie 100g
towar niedostępny





Opis
Agrest w belgijskiej, doskonałej jakości czekoladzie marki Barry Callebaut.
Czekolada ta doskonale łączy się i podkreśla lekko kwaśny smak owoców kandyzowanych i bakaliami , dodaje im aksamitności tworząc wspaniałe połączenie . Jej znakomitą jakość potwierdza wysoka zawartość masy kakaowej (ponad 46%).
Zawiera ona cenne minerały takie jak żelazo, miedź, magnez i fosfor, podnosi sprawność umysłową, zapewnia dobry nastrój i niweluje stres.
Wysoka temperatura i wilgotność oraz nagłe zmiany temperatur nie są korzystne dla wyrobów czekoladowych.
Przechowywanie draży czekoladowych:
- przechowywać w stałej temperaturze pokojowej (maksymalnie 24 °C) i nie narażać na nagłe zmiany temperatury (np. włączanie klimatyzacji w dzień i wyłączanie w nocy może
spowodować zmatowienie powierzchni), nie trzymać w lodówce
- przechowywać czekoladę w miejscach zacienionych i nienaświetlonych, gdyż w przeciwnym razie mogą pojawić się na nich wykwity tłuszczowe (biały nalot na produktach), które
negatywnie wpływają na wygląd i połysk produktu